dilluns, 23 de març del 2009

Els calellencs volen que la ciutat sigui turística però no a qualsevol preu

Calella ha posat aquest cap de setmana a debat el seu futur turístic. L’Ajuntament ha celebrat uns tallers en què s’ha abordat el futur de la ciutat com a destinació turística però d’una manera global i des de diferents perspectives com ara l’urbanisme, la convivència o la cultura i la identitat.

Els ciutadans de Calella volen que la ciutat continuï sent turística però no a qualsevol preu. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreuen dels tallers celebrats aquest cap de setmana sota el títol “Calella en perspectiva. La Calella turística que tots volem”. Polítics, tècnics, experts en turisme i ciutadans han pres part de diversos tallers en què s’han abordat aspectes com ara quin ha de ser el millor urbanisme de la ciutat per tal que aquesta presenti una fesonomia atractiva. També s’ha posat sobre la taula la necessitat de potenciar espais públics con el Parc Dalmau o altres indrets de la ciutat amb l’objectiu que en puguin gaudir tant els propis calellencs com els seus visitants.

Altres qüestions abordades, i més controvertides, són les referents a la convivència entre turistes i ciutadans. S’aposta per treballar de manera coordinada des de tots els sectors socials per evitar un turisme que danya la imatge de Calella i que no agrada els seus ciutadans.

Ara, algunes d’aquestes propostes es podran tenir en compte, serviran de referència a l’hora d’elaborar un pla d’actuacions i el posterior Pacte Local pel Turisme. Sigui com sigui, la responsable política dels temes turístics de Calella, Loida Serrano, ha mostrat la seva satisfacció per la participació ciutadana en aquests tallers.

El taller ha estat coordinat per l’equip tècnic de la Fundació Desenvolupament Comunitari.

De manera paral•lela a aquests tallers també s’ha obert un espai de debat virtual a través del projecte a Internet Consensus.