dimarts, 24 de març del 2009

Els joves músics tindran el seu espai d'assaig a la Fàbrica Llobet

Han començat els treballs d’adequació d’una de les sales de l’antic espai Fòrum, a la Fàbrica Llobet-Guri, per instal.lar-hi dos bucs d’assaigs. Allà, joves músics i formacions calellenques podran reunir-se per tocar i preparar actuacions.

L’Ajuntament de Calella ha posat en marxa aquest projecte en rebre una subvenció de la Secretaria de Joventut de la Generalitat. Aquesta era, de fet, una de les demandes que el jovent havia traslladat als responsables municipals.


El que va ser, en el seu dia, un espai de formació professional es transformarà en un petit centre per a l’assaig musical. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calella s’ha decidit per l’espai Fòrum a l’hora d’ubicar les dues sales per tocar que posarà a disposició dels músics calellencs. En un principi s’havia pensat en crear tres sales de dimensions diferents: una gran per a formacions o grups; una aula de capacitat mitjana per a grups reduits i una petita pensada per a solistes o duets musicals. La Regidora de Joventut, Pilar Rocafort, ha explicat que la subvenció que s’ha rebut no permet executar plenament aquest projecte.

La creació d’aquests bucs d’assaig va ser una de les peticions que els joves de Calella, a través del Consell Municipal de Joventut, van fer arribar als representants municipals. Les feines iniciades a l’espai Fòrum consistiran, primerament, en crear les dues sales compartimentades i fer l’aïllament acústic; per així deixar-les en condicions per a la pràctica musical.

Paral.lelament a això, la regidoria ha començat a treballar amb el jovent de Calella en l’elaboració del reglament d’ús dels espais. La intenció és aconseguir una gestió conjunta dels bucs d’assaig i cedir-los part de responsabilitat pel que fa al manteniment.

La Regidoria de Joventut ha destacat que, amb aquesta actuació, s’aconsegueix determinar l’ús i fer l’acondicionament d’un altre sector de la Fàbrica Llobet-Guri.