dimecres, 11 de març del 2009

El ple desestima l'al.legació del grup del Facebook

L’Ajuntament de Calella ha desestimat oficialment l’única al•legació al projecte d’urbanització de la riera Capaspre, la que ha presentat el representant del grup del Facebook, una xarxa social a Internet. Va ser ahir a la tarda durant el ple extraordinari i urgent convocat per l’Ajuntament i que tenia com a únic punt en l’ordre del dia aquesta qüestió.

L’al•legació s’ha desestimat amb els vots a favor dels membres de l’equip de govern, els regidors del PSC i d’Esquerra Republicana de Catalunya; i amb l’abstenció dels partits a l’oposició, Convergència i Unió i el Partit Popular.

Tot i això, i tal i com va avançar Ràdio Calella, de les propostes incloses en aquesta al•legació, l’equip de govern ha acceptat postposar la decisió d’on s’ubicarà el futur carril bici. En el ple que celebrat ahir, el principal element de debat va ser el del grau de participació i consens que ha aconseguit aquest projecte, que fins i tot el ponent d’Esquerra Republicana, Jaume Palet, va qualificar d’històric perquè marcarà, va dir, un abans i un després pel que fa a l’entrada a Calella que dibuixarà la riera, convertida un cop urbanitzada en un boulevard.

Participació i consens inexistent, segons la valoració feta pels convergents. En aquest sentit, el regidor de Convergència i Unió, Albert Torrent, va qüestionar els processos participatius impulsats pel govern i la repercussió sobre paper que han tingut. Torrent va criticar que s’estigui venent que el projecte ha estat consensuat quan això no és cert. De fet, va dir, que després de totes les reunions celebrades, el projecte resultant és el mateix que el govern va presentar el primer dia.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, el socialista Josep Torres, va negar que s’hagi parlat mai d’un consens extraordinari i va admetre que el grau de participació va venir determinat pels terminis que imposa el calendari de la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local. Torres va subratllar, en tot cas, que la intenció de l’equip de govern, tot i estar en majoria, és parlar i debatre per assolir el màxim consens possible. En aquest punt, Torres va retreure al grup de Convergència i Unió que no hagi tingut una participació activa, manifestant que en aquest projecte el govern s’ha trobat una mica sol.

Torres va afegir que hi ha un calendari molt just i que, de fet, segons la previsió inicial, s’arrossega una setmana de retard.

Per la seva banda, el regidor del PP, Josep Maria Vila, va dir que en aquesta tema els seus arguments han estat rebatuts per part de l’equip de Govern de manera despectiva i insultant i es va limitar a exposar el seu parer.