dijous, 26 de març del 2009

El traspàs de Renfe a la Generalitat està més a prop

La ministra de Foment va anunciar dimarts que l’Estat i la Generalitat estan “molt a prop” d’arribar a un acord per al traspàs del servei de Rodalies Renfe a l’administració catalana. Magdalena Álvarez ho va dir ahir en el Senat al ser interpel.lada per la portaveu adjunta de Convergència i Unió.

La senadora calellenca Montserrat Candini ha recordat a la ministra el llistat d’incompliments que ha comportat l’aprovació del Pla de Rodalies de Barcelona, el passat mes de febrer. Candini va criticar que si bé la inversió inicial per fer efectiu el traspàs era de 6.135 milions d’euros, ara només se’n contemplen 4.000 milions. A més, va dir, que s’han inclòs algunes obres amb poc consens en el seu recorregut i ha posat com a exemple el futur desdoblament de la via del tren d'Arenys a Blanes.

Per a Convergència i Unió, el Pla eternitza els dèficits històrics en infraestructures a la demarcació de Barcelona i aguditza les diferències d’inversió prevista entre Madrid i Catalunya.

La senadora calellenca va acabar la seva intervenció a la cambra alta dient que el "Govern espanyol incompleix i arriba tard en l’execució de les obres".

Per la seva banda, la ministra de Foment no va aventurar-se a posar data al traspàs efectiu del servei de Rodalies.