dilluns, 9 de març del 2009

Els internautes calellencs han parlat de la urbanització de la Riera Capaspre

El projecte d’urbanització de la riera Capaspre no definirà, en un principi, la ubicació del carril bici que s’hi vol crear. Aquesta és la petita modificació, a proposta ciutadana, que s’introduirà al projecte, tal i com ha confirmat l’alcalde Josep Maria Juhé. Serà debatuda en el ple municipal convocat per demà a les cinc de la tarda. La sessió extraordinària haurà de resoldre l’única al.legació que s’ha presentat. L’ha entrat el creador de l’espai al Facebook que, sota el títol “Propostes per a la Riera Capaspre de Calella”, ha buscat un procés participatiu a l’entorn del projecte i que ja compta amb prop d’una norantena de membres.

El calellenc Josep Barri, impulsor de projectes 2.0 com la Llopasfera o les trobades blocaires, ha aconseguit despertar els internautes calellencs i fer-los participar d’un projecte emblemàtic de la ciutat. Ho ha fet a través de la xarxa social Facebook, amb el grup “Propostes per a la Riera Capaspre”. Un nou canal participatiu que, segons Barri, demostra les aplicacions que té, a dia d’avui, Internet.

El grup es va crear a principis de febrer, un cop l’Ajuntament va confirmar que la urbanització de la riera entraria dins la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local i que, per tant, s’executaria aquest any 2009. Des d’alehores, els membres han deixat més d’una seixantena d’escrits sobre el projecte inicial "des de la persona que està preocupada per l’aparcament que no hi haurà en aquesta zona, des de l’espai que es deixarà per lleure, pels infants, espais de trobada, des de si havia de ser un carril, si havien de ser dos, si havia de ser centrat o no" -ha indicat Barri.

Totes aquestes aportacions han quedat recollides en l’escrit d’al.legació que s’ha presentat al projecte; donant així un sentit a tot el procés fet a la xarxa. L’escrit, evidentment, es pot consultar a Internet a http://rieracapaspre.blogspot.com. Tot i que no se’n desprèn un proposta d’urbanització radicalment diferent a la del govern, sí que es suggereix, per exemple, un canvi en la ubicació del carril bici.

Arran d’aquest moviment social a Internet, l’equip de govern de Calella està disposat a postposar la decisió d’on es construirà el carril bici. Segons ha pogut saber Ràdio Calella, l’opció és ara esperar a què la riera estigui coberta, deixar un temps prudencial, i dibuixar el pas de bicicletes en funció del comportament dels vianants.

Per a Josep Barri, aquesta no és la modificació desitjada però, en cas de fer-se, sí que donaria sentit a l’existència del grup al Facebook.