dimarts, 31 de març del 2009

El PP al marge de l'elaboració del Pla d'Accions Turístiques

El Partit Popular de Calella ha optat per mantenir-se al marge del procés d’elaboració del Pla d’Accions Turístiques; un document que ha de marcar les estratègies per aconseguir resituar la destinació Calella i millorar-ne la competitivitat.

El Partit Popular considera que és un debat estèril perquè el document parteix d’una premisa que no comparteixen. Creuen que no s’ha de buscar un altre model turístic sinó que el futur passa per potenciar els atractius que van fer de Calella una destinació exemplar: l’anomenat turisme de sol i platja.

Els populars veuen amb bons ulls obrir altres vies de negoci turístic complementàries sempre i quan, diuen, siguin coherents. Per exemple, si s’aposta pel turisme de proximitat, el PP recorda que s’han de garantir places d’aparcament.

El portaveu dels populars calellencs, Josep Maria Vila, considera que s’està perdent el temps discutint sobre el model que cal implantar; quan Calella s’ha destacat sempre per valors turístics molt concrets com són el sol, la platja i l’oferta lúdica; aspectes que "s’haurien de mantenir com a prioritaris" -ha declarat Vila. Segons el PP “la riquesa principal de Calella en el sector turístic és la platja, i com que la tenim i de les millors que hi puguin haver-hi, és això el que hem de continuar explotant".

El portaveu del Partit Popular ha dit creure en algunes marques turístiques per les que s’aposta a nivell municipal; tant des del sector públic com el privat. De l’Associació Turística de Calella, com a interlocutor de l’Ajuntament, Vila ha dit que troba que, en els últims anys, ha actuat amb poca claredat a l’hora de defensar els interessos turístics de Calella "i hi ha hagut molt de deixar fer, no ens hi volem enfrontar, no volem dir-ho clar, millor tirar d’aquesta manera".

De la gestió municipal, Vila ha dit que hi ha un excés d’intervencionisme en matèria turística i que, per contra, actua amb massa permissivitat, en alguns casos, amb certs comportaments. Per exemple, en el cas de la celebració del Calellafest, el portaveu del PP diu que els aldarulls s’haguessin pogut evitar amb una actuació policial preventiva. Altra cosa és, per Vila, les molèsties intrínseques a l’activitat de qualsevol destinació turística.