dijous, 26 de març del 2009

CIU denuncia que el Bar Rodó estigui tancat per Setmana Santa

El grup municipal de CiU ha denunciat que un any més per Setmana Santa estarà tancat el Bar Rodó i ho atribueix al fet que a hores d’ara encara no s’ha redactat el plec de clàusules per adjudicar-ne l’explotació. La federació nacionalista es mostra també preocupada pels terminis d’adjudicació dels serveis de guinguetes a les platges, un tràmit que podria incloure’s d’urgència al ple de la setmana que ve.

Aquesta setmana els serveis tècnics municipals han obert les pliques que liciten al concurs d’adjudicació de les guinguetes de Calella i s’està treballant en la possibilitat d’entrar d’urgència aquest punt al ple d’abril. Tot i així, CiU considera que els terminis són massa justos per tal que els adjudicataris puguin obrir ja per Setmana Santa, i denuncia el fet que per segon any consecutiu els calellencs no podran reposar al bar la Gàbia del Passeig Manuel Puigvert o a les guinguetes de la platja durant els propers dies de festa.

Per la seva banda, l’alcalde de Calella ha reconegut com a fet negatiu pel dinamisme comercial que el Bar La Gàbia estigui tancat durant la Setmana Santa. Josep Maria Juhé, però, ha explicat que els anteriors adjudicataris han tingut problemes econòmics que no han pogut afrontar i un dels motius que explicarien aquesta situació són les precàries condicions de la cuina i les instal•lacions elèctriques d’aquest bar. Ara l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament està fent un estudi per determinar quines reformes s’haurien de fer. En tot cas, es preveu poder obrir provisionalment, i un cop passada la temporada turística fer aquestes importants obres. Seria llavors el moment de fer una nova adjudicació que podria ser de 10 anys en comptes de 5 com és ara.

Sigui com sigui, el grup municipal de CiU formularà una pregunta al ple de la setmana vinent per aclarir en quins terminis es té previst adjudicar el Bar Rodó i les guinguetes, en cas que aquestes últimes no s’incloguin d’urgència dins l’ordre del dia.