divendres, 20 de març del 2009

La Challenge centra part de la Junta de Seguretat Local

Els cossos policials que intervenen en la seguretat a Calella han celebrat la Junta de Seguretat local de cara a la temporada d’estiu. Aquest any, als reforços habituals a la platja i a les zones comercials, s’hi afegeix la celebració de la Half i la Challenge, una prova atlètica que obligarà a mobilitzar un alt nombre d’efectius de diversos cossos policials.

Calella ha celebrat ja la Junta de Seguretat Local per afrontar amb garanties al temporada d’estiu. Es van reunir Mossos d’Esquadra d’Arenys i Pineda amb la policia municipal i el regidor de l’àrea de Governació. Durant la temporada estiuenca es faran patrulles mixtes a peu entre Policia Local i Mossos per reforçar el valor de la proximitat, amb una patrulla especial de la policia autonòmica i tres agents del cos municipal per vigilar la platja. El regidor de Governació, Jaume Palet, ha explicat que l’arribada de turistes i visitants a l’estiu fa que Calella necessiti unes mesures de seguretat específiques.

A més de al preparació de la temporada d’estiu, damunt la taula de la Junta de Seguretat Local s’hi va posar la celebració de la triatló Challenge Costa de Barcelona Maresme i la Half Challenge el 24 de maig, per la qual s’està dissenyant un ampli protocol d’actuació i coordinació entre Policies municipals, Mossos i la seguretat privada de la prova

Calella, com a seu de l’arribada i l’inici de la cursa, habilitarà una oficina de comandament general a la comissaria de policia de la nostra ciutat per coordinar els efectius de seguretat entre Calella i el Masnou, creant rutes alternatives per a serveis sanitaris o d’emergència.