dimarts, 10 de març del 2009

S'obre el procés informatiu sobre l'escolarització

Els nens nascuts l’any 2006 iniciaran aquest pròxim més de setembre el seu primer curs d’Educació Infantil. Faran P3. I d’aquí a dues setmanes comença el procés de preinscripcions a les escoles de Calella. Per orientar els pares i mares a l’hora de formalitzar aquest tràmit, com cada any la Regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella organitza una xerrades sobre el procés d’escolarització.
Es farà el dimecres 18 de març a les set de la tarda al CEIP La Minerva.


Tota la informació que les famílies necessiten a l’hora de preinscriure el seu fill o filla a P3 s’han recollit en el díptic “Camí cap a l’escola” que ja s’està repartint pels diferents centres educatius calellencs. Tot i això, la regidoria d’Educació i Ciència farà una xerrada-col•loqui per resoldre dubtes que puguin tenir.

Les sol.licituds de preinscripció es poden presentar del 23 de març al 3 d’abril, acompanyades, com a mínim, d’una fotocòpia del llibre de família, del DNI del pare o la mare i el carnet de vacunacions. A Calella, l’oferta d’Educació Infatil i Primària la concentren dues escoles públiques (el CEIP La Minerva i el CEIP Doctor Carles Salicrú) i dues escoles concertades (l’Escola Pia i el Freta).

La decisió final d’on estudiarà l’infant la prendrà el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a partir d’uns barems com "són qüestions de renda, si hi ha germans al centre" - ha indicat el regidor d'Educació i Ciència Josep Torres.

A tot això, i davant la imminent posada en marxa del procés de preinscripcions, alguns centres educatius realitzen jornades de portes obertes. La va fer diumenge passat l’Escola Pia, diumenge dia 15, 11 del matí a 1 del migdia, jornada de portes obertes al CEIP La Minerva. El CEIP Salicrú obrirà portes el dijous 26 de març al matí i a la tarda, i l’Institut divendres dia 20 a les 7 de la tarda.