dilluns, 23 de març del 2009

S'amplia el nombre de municipis participants al Gira Maresme

Malgrat de Mar va acollir divendres la presentació de la segona edició del concurs de música jove "Gira Maresme". Enguany se sumen al projecte els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. La primera edició, impulsada per Sant Pol de Mar, Calella i Pineda de Mar es va tancar amb molt d’èxit. La novetat d’enguany és la posada en marxa d’una pàgina web on els interessats poden inscriure’s i fer arribar els seus treballs.


El "Gira Maresme" és un concurs de maquetes adreçat a solistes i grups musicals novells de la comarca. L’objectiu és donar-los una oportunitat ja que el guanyador, que sortirà de 4 finalistes, farà una gira per les festes majors de les 6 poblacions implicades en aquest projecte. Cada concert estarà remunerat amb 300 euros. A més, tindran l’oportunitat de tocar a la Sala Clap de Mataró, a la Salamandra de l’Hospitalet i a la Mirona de Salt. Enguany ha agafat protagonisme la pàgina web www.giramaresme.cat on els participants podran fer les inscripcions al concurs i penjar els seus treballs.

Els 4 finalistes participaran en un concert que es realitzarà a Tordera on el jurat valorarà cada proposta musical. La regidora de Joventut de Calella, Pilar Rocafort, ha destacat la importància d’haver ampliat aquesta proposta a altres poblacions.

Per la seva banda, el regidor de Joventut de Malgrat de Mar ha destacat que malgrat ser temps de crisi, la unió de pobles pot fer realitat aquest projecte i fer que vagi més enllà de les seves pretensions inicials.

Els padrins d’aquesta segona edició del Gira Maresme han estat els cantants Pep Sala i Mònica Green. Sala considera que iniciatives culturals com aquestes són "molt importants per a països petits con el nostre".

Mònica Green ha subratllat que el "Gira Maresme "és una plataforma extraordinària per donar a conèixer grups i solistes que ofereixen un producte de qualitat i que són completament desconeguts pel públic".

També hi ha el premi teloner que consistirà en acompanyar en alguns concerts al guanyador del "Gira Maresme 2009". La data límit de presentació de treballs és l’11 de maig.