dijous, 12 de març del 2009

Se suspèn la xerrada organitzada per Dones de Calella

La Sala d’Exposicions del Casal l’Amistat de Calella acull una mostra per denunciar el que pateixen les dones en els conflictes bèl.lics.

"Dones davant la guerra" s’emmarca dins les activitats de commemoració del dia internacional de la Dona del 8 de març. La mostra estava acompanyada d’una xerrada, organitzada per l’Associació Dones de Calella i la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de la ciutat, que va haver de ser suspesa per manca de públic. Marta Isabel Hurtado, membre del Gabinet de Dret Internacional de Creu Roja, explica que des de la segona guerra mundial les dones són víctimes i combatents a la vegada, cosa que genera conseqüències negatives en la seva salut quan són detingudes o han de buscar els familiars desapareguts, a més de suportar agressions físiques i sexuals dels soldats enemics.

Hurtado ha exposat a Ràdio Calella que després de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial es va avançar en la legislació per prevenir aquests efectes negatius en les dones davant la guerra, però que encara hi ha situacions que violen constantment els Drets Humans durant els conflictes bèl•lics.