dilluns, 2 de març del 2009

Es presenten els eixos que tindran els Plans de Seguretat Local de Calella i els municipis veïns

Els caps de les policies locals de Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Calella han presentat avui als alcaldes d’aquestes 4 poblacions els eixos dels futurs Plans de Seguretat Local.

La filosofia és que cada municipi tingui el seu propi pla encara que amb elements molt similars ja que les 4 poblacions comparteixen similituds i dinàmiques quotidianes com ara en el camp del turisme. El plans seran completament independents ja que la llei no permet projectes supramunicipals d’aquest tipus, tal i com ha explicat Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat de Mar.

Segons el cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, un cop estiguin en marxa els plans de seguretat, aquests serviran per incrementar els vincles de col•laboració de cada policia local amb els Mossos d’Esquadra. Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat, ha explicat les 3 parts principals del pla -els 3 subplans que seran presents a tots els municipis-: el pla de protecció de persones i béns, el de seguretat viària i el de convivència i civisme.

Ara, cada municipi implicat haurà de fer la petició a la Secretaria de Seguretat Pública de la Generalitat per iniciar els treballs del Pla de Seguretat Local. Prèviament però ho hauran de presentar a les respectives Juntes de Seguretat Local.