dilluns, 30 de març del 2009

Laporta serà a la presentació del llibre dels 50 anys de la Penya Solera

La Penya Solera Barcelonista de Calella presentarà dies abans de Sant Jordi el llibre del 50è aniversari de l’entitat. El volum repassa cronològicament l’activitat feta; els moments àlgids i gloriosos que s’han viscut a remolc del Barça; o de desànim, que també n’hi ha hagut; a banda de recordar les persones que han influït en la vida de l’entitat, des de la seva fundació l’any 1958. És, de fet, un treball de trascripció de la memòria col.lectiva dels culés calellencs.

Amb aquest llibre “Una història a cops de pilota, sentiments i il.lusions”, la Solera vol cloure la celebració del seu cinquantè aniversari. I per fer-ho de forma oficial i amb els honors que es mereix, el màxim mandatari del Barça, Joan Laporta, presidirà l’acte de presentació, el dia 20 d’abril.


La Penya Solera Barcelonista de Calella va donar el tret de sortida als actes de celebració del cinquantenari amb la hissada de la bandera amb l’escut commemoratiu al monument del passeig de Les Roques. D’això en fa pràcticament un any i les activitats de celebració encara no han acabat. En falta una, possiblement una de les més emotives i significatives per la Solera: la publicació d’un llibre històric. La presentació es farà dies abans de Sant Jordi, la diada del Llibre, i aquest serà el segon cop que el president del Barça visita Calella, el segon cop durant el seu mandat. El president de la Penya Solera Barcelonista de Calella, Fernando Ballabriga, en declaracions al programa La Banqueta deia que "és un llibre de 144 pàgines, amb més de 400 documents gràfics i que hi ha més de 500 calellencs indexats, a més de moltes fotos".

El volum monogràfic està enriquit, a més, amb escrits i comentaris de personalitats del món blaugrana com els presidents Laporta, Núñez o Gaspart; la directiva de la comissió Social del Barça, Elvira Pou; els exdirectius Sandro Rossell i Jaume Sobrequés; o els periodistes Santi Nolla, del Mundo Deportivo, i Toni Closa, de l’Sport.

El llibre “50 anys de la Penya Solera Barcelonista de Calella; una història a cops de pilota, sentiments i moltes il.lusions” l’ha escrit Jordi Ten, amb la col.laboració de Maria Àngels Pérez i el periodista de Ràdio Calella, Salvador Itchart.