dimarts, 3 de març del 2009

Gestvia lliura un xec solidari a la Fundació Educació Solidària a Calella

Gestvia, l’empresa pública municipal encarregada de la gestió de les bosses d’aparcament de Calella, va fer ahir dilluns l’acte de lliurament d’un xec solidari de 6.000 euros. El va recollir el president de la delegació de la Fundació Educació Solidària a Calella, una institució depenent de l’Escola Pia de Catalunya que desenvolupa projectes educatius a l’Àfrica.


La Fundació Educació Solidària de l’Escola Pia de Catalunya ha rebut part dels diners que l’empresa municipal Gestvia de Calella destina a projectes de cooperació i solidaritat. Es finançarà amb 6.000 euros el projecte educatiu que els escolapis desenvolupen a Dakar. Es milloraran les instal.lacions de l’escola Kalasans, al barri de Sam Sam. Lluís Jornet, el director de l’Escola Pia a Calella, ha explicat que el centre educatiu està al costat d’un recinte d’escombraries i en una zona que s’inunda quan hi ha les èpoques d’aigua.

La Fundació Educació Solidària es nodreix bàsicament d’aportacions privades i públiques, i dels seus socis. Té per missió treballar per a fer efectiu el dret a l’educació en àrees necessitades.

Aquest any, i amb el seu pressupost, Gestvia ha decidit diversificar els beneficiaris de les seves ajudes.

En les properes setmanes s’oficialitzaran els donatius a Càritas Calella i a una institució que està construint un hospital sociomatern al Sàhara. S’hi aportaran 3.000 i 2.000 euros respectivament. D’aquesta manera, es donarà compliment a l’acord adoptat pel Consell d’Administració de Gestvia.