dimarts, 17 de març del 2009

La taxa d'atur de Calella se situa al febrer el 14'52%

La taxa d’atur registrada al Maresme aquest mes de febrer supera la mitjana catalana. Segons dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el nivell de desocupació ha arribat al 13’18% de la població activa de la comarca; un percentatge superior al de la província de Barcelona, que és del 12’34%; i a la mitjana catalana, que s’ha situat, al febrer, en el 12’23%

La taxa d’atur a Calella s’ha situat aquest passat mes de febrer en el 14’52%. En nombres totals, 1458 calellencs no tenen feina. La xifra és també superior a la mitjana catalana, tot i que no és la població maresmenca més afectada per la desocupació.

La que té percentualment un major nombre de persones aturades és Pineda de Mar, amb un 17’97%; seguit de Tordera, Malgrat de Mar, Mataró i Palafolls.

A nivell comarcal, el nombre absolut de persones aturades a la comarca va crèixer en 1.262; arribant als 29.822 aturats. Aquest augment es registra en tots els grans sectors productius, excepte a l’agricultura que registra un descens de la desocupació del 2’03%. D’altra banda, es confirma la tendència a l’alça de l’atur masculí per sobre del femení.