divendres, 13 de març del 2009

S'organitzen activitats adreçades a les escoles bressol

La Regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella ha programat tot un seguit d’activitats adreçades a les escoles bressol del municipi. Amb elles s’intenta donar una cobertura global a les àrees de l’educació en nens i nenes de 0 a 3 anys; i també s’ofereix una activitat de formació per a les educadores perquè la puguin treballar amb els seus alumnes.

Les escoles bressol de Calella poden afegir-se al programa de detecció precoç que desenvolupa el Servei d’Atenció Psicopedagògica de l’Ajuntament. L’objectiu és detectar, el més aviat possible, les dificultats de desenvolupament que presenten alguns infants.

Aquesta és una de les activitats que s’organitzen a nivell municipal adreçades a la petita infància. L’altra té una vessant més lúdica. Consisteix en un espectacle que es diu “tren xumet” a partir del qual es treballa el món sensorial dels nens i nenes de 0 a 3 anys.Es farà avui a l’Escola Bressol Municipal i anirà a càrrec de l’actor Leo Kalsnay.

Finalment, s’ha programat, un curs més, un taller adreçat a les mestres i educadores de les escoles bressol de Calella. En aquesta ocasió podran assistir a un taller de manualitats sobre astronomia, perquè aquest any 2009 es commemora el 400 aniversri de l’ús del telescopi per part de Galileu Galilei. El taller es farà dissabte 21 de març.

Són activitats que es realitzaran al llarg d’aquest semestre, quan des de l’Ajuntament ja s’està planificant el proper curs. Ja s’haurà fet l’ampliació de l’escola bressol El Carrilet i, amb ella, es confia resoldre l’actual dèficit de places.

L’ampliació de l’Escola Bressol El Carrilet a l’ala esquerra de l’edifici Costa i Fornaguera es farà efectiva arrossegant un retard d’un curs.