dimarts, 10 de març del 2009

Una quinzena de calellencs participen a l'acte per a l'autodeterminació de Catalunya

Una quinzena de calellencs van assistir, dissabte passat, a la manifestació convocada per la plataforma "Deumil.cat" que va transcórrer pels carrers de Brusel.les. Un acte de reivindicació del dret a l’autoderminació dels Països Catalans que pretenia arribar a la xifra de 10.000 participants, cosa que es va assolir segons el balanç fet per l’organització. No diu el mateix la policia belga, que situa la participació en les 3.000 mil persones.

Un dels calellencs que va viatjar fins a Brusel.les per a participar en la manifestació és el secretari de Comunicació de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Calella, Jordi Sitjà que va comentar que l'important no era el nombre de participants sinó que "va ser un acte organitzat per sota, que va començar a moure’s al setembre, a organitzar-se per Internet, pel facebook".

El manifest amb el qual es va cloure la marxa instava a què els partits polítics incloguin el dret a l’autodeterminació dins els seus objectius a l’hora de crear governs. Perquè no s’oblidi aquest debat, els organitzadors han anunciat la posada en marxa d’una campanya que desemboqui en la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació al que ja li han posat data: el 12 de setembre de 2010. Es farà a través d’una recollida de signatures que el secretari de comunicació d’ERC a Calella ha dit que arribarà a la nostra ciutat a partir de dissabte. La recollida serà
per demanar el referèndum per l’autodeterminació mitjançant la llei d’iniciativa popular, a través del Parlament de Catalunya.

Sitjà ha subratllat que l’únic candidat a les eleccions al Parlament Europeu present a la manifestació va ser el d’ERC, Oriol Junqueras.