dimecres, 11 de març del 2009

Tots junts per a l’ocupació

Els alcaldes del Maresme signen l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació amb el qual es comprometen a treballar conjuntament i de forma coordinada per fer front a la crisi.

Els municipis del Maresme desenvoluparan, de forma conjunta i coordinada, les polítiques d’ocupació i promoció econòmica. Ho faran sota el paraigua del nou Acord per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Maresme subscrit ahir pels 30 ajuntaments de la comarca i els agents socioeconòmics i amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquest ens es fusionen els dos pactes per a l’ocupació existents al territori: el de Mataró, coordinat per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica; i el que està desenvolupant el Consell Comarcal a la resta de poblacions del Maresme.

Un acord que marca un punt d’inflexió, que estableix objectius a curt termini però amb visió de futur i que busca la màxima eficàcia i efectivitat dels recursos existents. Per això, una de les prioritats del pla de treball acordat per aquest 2009 serà la creació de l’Agència per al Desenvolupament Econòmic del Maresme. Un instrument de concertació que és, alhora, la fórmula de futur proposada per la Diputació de Barcelona.

El president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Teo Romero va elogiar la iniciativa maresmenca per crear un "projecte il.lusionador i exemplar" i que ha de generar noves oportunitats que contrarrestin les dades que posen de manifest la repercussió real de la crisi: més de 28.000 aturats a la comarca i una disminució significativa del nombre d’empreses registrades.

Felicitacions que es van repetir per boca del vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme i de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, qui va recalcar que només una comarca unida, per qüestions ocupacionals, turístiques o comercials; podrà tirar endavant projectes importants.

La innovació i l’emprenedoria són els dos criteris que, des de l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Maresme es recolzaran especialment, en tant que són dos elements de dinamització claus. L’ens en marcarà les grans línies estratègiques però l’aplicació l’assumiran els organismes més propers al ciutadà.

Els 29 alcaldes presents a l’acte celebrat ahir a Calella van signar, un per un, el document de creació de l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Maresme. Al final, gran foto de família amb la qual escenificar la intenció del territori d’anar tots a una.