dijous, 12 de març del 2009

Es presenta la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme

Ja està tot a punt per celebrar aquest proper diumenge al matí la "Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme" que transcorrerà entre els municipis de Calella i Malgrat de Mar. Una prova en què hi participaran 1.200 atletes. 21 quilòmetres totalment planers que transcorreran per la façana marítima del litoral de l'Alt Maresme.

La "Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme" pren el relleu a la "Mitja Marató del Maresme" que es feia als anys 90 amb molt d’èxit. Es tracta d’una cursa cent de 21 quilòmetres per cent plana que transcorre per la façana marítima de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar. Els responsables de l’empresa que gestiona aquest esdeveniment esportiu, Gesport, destaquen la bona acollida que ha tingut la prova. S’han hagut de tancar les inscripcions als 1.200 participants per evitar possibles problemes logístics i de coordinació entre les 4 poblacions implicades. A banda dels 4 ajuntaments, la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme té el suport de la Fundació Privada Costa de Barcelona-Maresme, el Club Atletisme Calella, el Grup Fondistes Pineda i el Club Atletisme Malgrat de Mar.

Durant la presentació de la mitja marató, ahir, l’alcalde de Calella va destacar la importància de la implicació no només dels ajuntaments sinó de la societat civil per tirar endavant projectes com aquest. Per a Josep Maria Juhé, la mitja marató Costa de Barcelona-Maresme és un bon exemple de dinamització turística.

En aquest mateix sentit es va expressar el president de la Fundació Privada Costa de Barcelona Maresme. Joan Campolier creu que esdeviments d’aquest tipus representen la creació de nous productes esportius.

El dorsal número 1 el portarà l’atleta Roger Roca, campió de Catalunya de 10 quilòmetres, campió de Catalunya de Mitja Marató i campió de Catalunya de Marató, entre altres. Roca va recordar durant l’acte de presentació el seu any vinculat al Club Atletisme Calella.

La celebració de la Mitja Marató Costa de Barcelona comptarà amb el suport d’un centenar de voluntaris. Els seus organtizadors s’han marcat com a fita per a l’any vinent tenir 2.000 participants.