dijous, 5 de març del 2009

L'Ajuntament de Calella demana una subvenció al FEDER per a la Fàbrica Llobet

L’Ajuntament de Calella ha demanat una subvenció d’aproximadament 1 milió d’euros per condicionar part de la Fàbrica Llobet-Guri. Ha presentat, de fet, dos projectes a la convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el Feder, amb l’objectiu d’arranjar la sala sense columnes i, d’aquesta manera, aprofitar tot el potencial que té per a usos culturals.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calella vol continuar el procés de rehabilitació i millora de la Fàbrica Llobet-Guri, el gran equipament públic del municipi que ara no està explotat al 100%. Per això ha considerat que aquest havia de ser l’objecte de les actuacions que s’havien de presentar a la convocatòria de subvencions del Feder. Pilar Rocafort, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella, ha explicat que s'han centrat en la sala polivalent sense columnes presentant dos projectes, un que "és d’arranjament de tot el sostre, tota la coberta, no només a la sala sinó tota l’ala el que contempla les instal.lacions del tennis taula i la mateixa sala sense columnes, i un altre projecte que és per fer un aillament acústic ara si de la sala sense columnes” -ha manifestat Rocafort.

Rocafort ha recordat que, tot i disposar d’un espai cultural únic a la zona, Calella no pot aprofitar-lo plenament perquè no té un bon aïllament. Un aspecte fonamental en el cas de propostes musicals que, ara per ara, es limiten per així complir l’ordenança d’emissions acústiques.

La subvenció del Feder, en cas de ser concedida i sigui quin sigui l’import, s’haurà d’executar l’any 2010. Això condicionarà, també, el capítol d’inversions dels propers pressupostos. Amb tot, l’Ajuntament intentarà avançar perquè coincideixin en el temps una altra ajuda rebuda, en aquest cas des de la Generalitat. De fet, Rocafort ha dit que "al PUOSC també ha sortit publicada la resolució on ens concedeixen una subvenció en aquest cas de 175.000 euros per a l’arranjament de la Fàbrica Llobet pel 2011".

La regidora de Cultura ha indicat que les millores estructurals representaran un canvi substancial de cara a l’aprofitament de la Fàbrica. En tot cas, quedaria únicament pendent l’equipació acústica i de mobiliari de la sala.