dijous, 12 de març del 2009

El Senat aprova una moció per a la reducció de tarifes de serveis públics

La Cambra Alta ha aprovat una moció presentada per Convergència i Unió, amb el suport del Partit Popular, PNB i el Grup Mixt en la que s’insta al govern espanyol a reduir les tarifes de serveis públics com ara Renfe i s’apliqui tan sols la puja de l’IPC.

La proposta, presentada per la senadora calellenca Montserrat Candini, arriba després que aquest 2009 les tarifes de Rodalies Renfe s’hagin encarit un 6.28% i un 5% en el cas dels trens regionals.

Segons la senadora Montserrat Candini, aquesta puja s’ha fet tot i que l’any 2008 es va tancar amb un IPC de l’1.4% i hagi tingut lloc en un any de crisi, amb la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu dels ciutadans.

Això és el que va denunciar ahir la portaveu de Convergència i Unió a la Comissió de Foment del Senat durant l’exposició de la proposta en la qual la federació demanava una reducció dels preus en un any de crisi.

Montserrat Candini ha indicat que, en aquesta qüestió, el govern socialista està actuant "amb una rigidesa política impròpia de l’actual context de crisi econòmica".

Candini ha indicat que a Rodalies Renfe s’han perdut 8 milions d’usuaris de 2004 al 2007.

La senadora ha posat sobre la taula altres increments de serveis que també se situen molt per sobre de l’IPC: El del 4,46% en els peatges estatals o el 3,22% per als enviaments estatals de cartes i postals.