dimarts, 31 de març del 2009

Espinàs i Luni a Calella

El conegut escriptor Josep Maria Espinàs ha estat a Calella per presentar el seu darrer llibre. "A peu per Múrcia" és el vintè volum dels llibres de viatges a peu que ha fet l’escriptor. A la llibreria la Llopa també hi va assistir Gregori Luni, que va presentar el llibre "L’escola contra el món".

Als seus 82 anys l’escriptor Josep Maria Espinàs ha recorregut a peu la Vall murciana de Ricote, on ha conegut en profunditat aquella terra, fins llavors desconeguda per ell i molts catalans. Espinàs fuig dels llocs turístics i les ciutats, i ha visitat pobles i indrets de Múrcia on el temps sembla haver-se aturat 40 anys enrera. Sempre fidel a la màquina d’escriure Olivetti per fer els seus textos, Espinàs ha copsat la realitat d’una terra on l’especulació urbanística hi és present, al costat de grans edificis, camps de golf i escassetat d’aigua. Josep Maria Espinàs considera que els murcians no són molt coneguts a casa nostra malgrat que en el seu temps van ser molt importants per Catalunya.

La presentació de llibres estava organitzada per l’editorial La Magrana, a la llibreria La Llopa. Allà mateix també es va presentar el llibre de Gregori Luni, "L’Escola contra el Món", amb el subtítol de "L’optimisme és possible". Luni fa una reflexió dels punts forts i febles del model educatiu a primària i secundària, del paper dels pares i de la responsabilitat política en ensenyament. L’escriptor es mostra convençut que els docents han de ser optimistes i confiar en el futur

Estava previst també que l’escriptor Xavier Roig assistís a la trobada per presentar el seu llibre "La dictadura de la incompetència", però no hi va poder ser present per problemes de salut.