dilluns, 30 de març del 2009

CiU demana bonificacions per als empresaris afectats per les obres de la Riera i els carrers Església i Jovara

El grup municipal de Convergència i Unió demana que l’Ajuntament de Calella apliqui algunes bonificacions fiscals per als comerços i establiments afectats per les obres de la Riera Capaspre i els carrers Església i Jovara; petició que es farà efectiva en el ple d’aquest dijous, a través d'una moció.

CiU considera que, en l’actual conjuntura de crisi econòmica, l’administració ha de fer “petits gestos com aquest” per tal d’alleugerir la càrrega fiscal que assumeix el sector productiu local.

Convergència i Unió de Calella proposa bonificacions d’entre el 75 i el 100% en la taxa d’escombraries, ocupació de la via pública i entrada de vehicles a través de les voreres; per als empresaris que tenen negocis en sectors de Calella on s’ha de fer obra pública. La portaveu de CiU, Montserrat Candini, ha indicat que aquests treballs –concentrats a la Riera Capaspre i els carrers Jovara i Església- poden representar un doble perjudici econòmic en l’actual context de crisi.

Candini ha qualificat la seva proposa, que serà debatuda al ple d’aquest dijous, com d’equilibrada i que no afectarà, en excés el sistema tributari.

CiU demana una bonificació del 100%, l’excempció, per tant, de la taxa d’entrada de vehicles a través de les voreres i de la taxa d’ocupació de la via pública. També que els empresaris afectats per les obres tinguin una bonificació del 75% en el rebut de la brossa. En tots els casos, sempre i quan les obres s’allarguin més de tres mesos.

La portaveu de CiU a Calella ha assenyalat que aquestes accions permetrien donar un cert oxígen a l’empresariat, necessari, ha dit, tenint en compte que “si ells van bé, Calella també”.