dimecres, 25 de març del 2009

Avança el procés de posada en marxa del segon canal de Maresme Digital

L’11 de setembre d’aquest any és la data prevista per tal que comenci a emetre el segon canal públic de TDT a la comarca del Maresme amb una programació inaugural que donaria pas a un període d'emissió en proves. De moment, el Consorci TeleDigital Maresme Nord ha aprovat els plecs de clàusules per equipar i fer realitat la posada en funcionament del centre de producció de Calella. Per ara es planteja un canal de serveis i de programes de temàtica local. L’inici de les emissions en proves coincidiria amb el segon aniversari de Maresme Digital TV.

En total es destina una inversió de prop de 300.000 euros a fer possible l’obertura del segon canal. La majoria, 248.000, són per equipar el centre de producció de Calella ubicat a la Fàbrica Llobet-Guri. La resta són per adequar el centre d’emissió de Mataró i fer-lo compatible amb el segon canal. Un procés que acabarà l’11 de setembre, segons ha avançat el Director-Gerent del Consorcis de Televisió Digital, Jordi Marín.

Una de les clàusules del concurs de licitació és contemplar preferentment les empreses que millorin els requeriments i ampliïn la dotació amb més càmeres, que es destinarien a teixir la Xarxa Audiovisual del Maresme creant petits centres de producció on s’elaboraria informació per televisió des dels mateixos pobles consorciats.

El president del Consorci TeleDigital Maresme Nord, Josep Maria Juhé, ha posat de manifest la importància que l’Alt Maresme tingui un centre de producció a la ciutat de Calella, on es farien programes i es coordinaria tots els continguts de l’Alt Maresme per als dos canals de Maresme Digital Televisió.

Pel que fa a la recepció de Maresme Digital als diversos pobles, sobretot als 2 extrems de la comarca, està previst que al desembre d’enguany s’arribi a una cobertura de gairebé el 100% del territori, gràcies al pla "Maresme Connecta" de la Generalitat.