dilluns, 2 de març del 2009

Els polítics debaten sobre Maresme Digital TV

Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya van demanar en el darrer “Fòrum Obert” de Ràdio Calella més presència de la nostra ciutat a Maresme Digital Televisió al regidor responsable de l'àrea, Joan Torrent (PSC).

La portaveu de CIU, Montserrat Candini, considera que la inversió feta pel municipi és cara per la presència que l’actualitat calellenca té actualment.

Candini, però, va recordar que la població estava molt ben acostumada amb la “programació de qualitat” que oferien els professionals de Calella Televisió.

En la mateixa línia es va expressar el regidor d’Esquerra Republicana Jaume Palet.
Palet va recordar que Calella ha d’actuar com a centre de producció de Maresme Digital Televisió i va apuntar el desencís que hi ha, segons ell, a poblacions del Baix Maresme, per la forta presència de Mataró.

El regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Calella i president de l’empresa Ràdio Calella Televisió, el socialista Joan Torrent, va indicar que amb l’aparició d’un segon canal hi haurà més presència de Calella, però també va recordar que ara Calella actua com a centre de producció de tots els municipis de l’Alt Maresme i que, per tant, és lògic que la presència de la nostra ciutat sigui menor al tractar-se d’un canal comarcal i no local.

Torrent va defensar que la solució presa és la millor, ja que si Calella no hagués participat del Consorci Tele Digital Maresme Nord, aquest 2009 hagués hagut de tancar Calella Televisió.

Durant la taula rodona es va exposar la possibilitat que en funció dels resultats de la unió dels dos Consorcis públics, a través d’una encomana, el del Nord es pogués desvincular del Consorci Digital Mataró-Maresme al 2011.

En aquest 2009 l’Ajuntament de Calella aporta a Ràdio Calella Televisió 250.00 euros per als serveis de ràdio i televisió, mentre que l’any passat la quantia era de 321.000 euros.
L’Ajuntament de Calella aporta al Consorci Tele Digital Maresme Nord 38.238 euros.