divendres, 14 de maig del 2010

Arriba la Botifarrada

Aquest cap de setmana, a banda del mig Challenge, també es fa una activitat molt popular a la nostra ciutat. El concurs d'allioli i la botifarrada que organitza el grup Pa Vi i Moltó. L'any passat ja va coincidir amb el mig triatló, i s'ha repetit l'experiència aquest 2010. El motiu és perquè ve molta gent de fora i la festa s'anima molt més, promocionant la manera de fer allioli i repartint un típic esmorzar català.

El concurs d'allioli i les botifarres es fan simultàniament i la festa comença ben aviat, a quarts de 10. Serà el 38è concurs, celebrat interrompudament a casa nostra. El president del grup, Jaume Pruna, ha explicat que aquest any els participants que faran anar la mà de morter al concurs venen d'arreu del país.

Pruna ha dit que les persones que vinguin han de tenir clar que no és un concurs per demostrar qui fa el millor allioli, sinó que és una diada de germanor. Prova d'això és que cada participant rep un trofeu de record. Jaume Pruna ha explicat que encara no se sap què hauran de cobrar per cada ració de pa amb botifarra perquè cada cop els costa més diners la carn, de primera qualitat, procedent de Vilobí d'Onyar.

El president de Pa vi i Moltó ha dit que malgrat la crisi no es pot escatimar qualitat en els productes que s'ofereixen en trobades populars, ja siguin botifarrades, rom cremat o pa amb tomàquet i pernil.