dilluns, 3 de maig del 2010

Novetats del Half Challenge

A poc menys de 15 dies per a la celebració del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme, organització i administració comarcal i local han avançat les novetats d’aquesta segona edició. El tret de sortida al segon triatló de mitja distància es donarà una hora més tard, a les 8 del matí, des de la platja de Calella. Hi ha canvis en el traçat dels circuits de cursa a peu i en bicicleta. Bàsicament es limita molt més l’àrea afectada en termes de mobilitat. Els ciclistes hauran de fer mitja volta a Mataró i no al Masnou; mentre que en l’última de les proves, la mitja marató, els corredors hauran de fer dues voltes a un circuit que anirà de Calella a Santa Susanna. No s’arribarà per tant a Malgrat de Mar. El punt de sortida i la línia d’arribada serà, com en la primera edició, Calella.

L’afectació quant a mobilitat hi serà igualment ja que s’haurà de tallar novament la circulació de vehicles per la Nacional-2, entre 2/4 de 7 del matí i 2/4 de 4 de la tarda. Es donarà pas alternatiu per la C-32, en la qual s’aixecaran els peatges únicament per als residents del Maresme. En tots els accessos a l’autopista se’ls lliurarà un passi, i el cost que això suposa serà pagat pel Consell Comarcal del Maresme (en un 66%) i per l’Ajuntament de Calella en menor proporció. Assumirà el 33% del cost. Una despesa que es finançarà gràcies a les subvencions que el consistori calellenc ha rebut fins al moment i les que s’han compromès.

Divendres es van tancar les inscripcions per a la segona edició del Half Challenge, que ha deixat la participació al voltant dels 1200 triatletes. Una xifra que l’alcalde valora prou positivament tenint en compte els múltiples problemes que s’han hagut de superar organitzativament, amb un canvi d’empresa i enfrontament legals amb l’anterior organització.

Juhé indica que aquest ha de ser l’any de la consolidació del Challenge maresmenc. Que les administracions creguin, com ja fa Calella, en l’impacte que pot tenir en el territori. Ho espera especialment en el cas dels municipis afectats pel pas de la cursa en bicicleta. Alguns, com el de Sant Pol, ja ha anunciat que no vol assumir el cost que això li suposa perquè no veu quins rendiment en pot treure.

A nivell esportiu, el TOP PRO del Half Challenge 2010 quedarà integrat, en categoria masculina, pel madrileny Clemente Alonso, el basc Mikel Eguezabal, el francès François Chabaud i l’italià Domenicco Passuello. En dones, parteixen com a favorites l’australiana Rebekah Keat, la belga Sophie Goss i l’espanyola Anna Burgos.