dimarts, 11 de maig del 2010

Càpsula Half Challenge 3: Mobilitat

L'organització del Half Challenge demana comprensió i col.laboració a tots els maresmencs per l'afectació sobre la mobilitat que tindrà la prova en diferents àmbits d'afectació.

En primer lloc en la mobilitat entre municipis a través de la carretera Nacional 2, que quedarà inhabilitada per al pas dels vehicles perquè el seu traçat és també el recorregut del tram de bicicleta entre Calella i Mataró. Per això, la nacional quedarà tallada al trànsit entre 2/4 de 7 del matí i fins a 2/4 de 4 de la tarda. S'anirà reobrint de forma progressiva a mesura que els ciclistes vagin completant el circuit. Durant aquestes 9 hores de tall, els maresmencs podran circular amb cotxe de forma gratuïta per l'autopista del Maresme. Es tornarà a aplicar la fórmula de l'any passat, en els municipis compresos entre Calella i Mataró, ambdós inclosos. Uns voluntaris situats als accessos de l'autopista lliuraran als conductors unes targetes que s'hauran de lliurar al peatge d'Arenys de Mar i amb les quals podran creuar la barrera sense pagar.

En totes les poblacions per on passaran els ciclistes es posarà en marxa un dispositiu especial per a garantir la mobilitat per dins el terme municipal. Serà molt més complex a Calella. I és que a banda de la cursa en bicicleta també la mitja marató utilitzarà la trama urbana de Calella per a desenvolupar-se.

Quant a la Nacional 2 a Calella, quedarà tallada a partir de la rotonda de la riera Capaspre. Dins el nucli urbà, es tancarà el carrer Anselm Clavé i els seus perpendiculars des del carrer Jovara: Àngel Guimerà, Balmes, Cervantes, Costa i Fornaguera, Indústria, Amadeu, Ànimes, Sant Pere, Sant Joan, Sant Josep, carrer de les Creus, Batlle, Francesc Bartrina, Escoles Pies, Sant Isidre i tota la riera Capaspre. A més, tampoc es podrà circular pel carrer Església entre Àngel Guimerà i rierany dels Frares; i el Passeig de les Roques i el carrer Diputació entre la riera Capaspre i el carrer Gaudí. L’afectació també es produirà al carrer Turisme en el tram Gaudí-Montserrat.

En tots aquests carrers no es podrà circular durant el pas de les bicicletes, tampoc per accedir als pàrquing privats. Als propietaris se’ls avisarà els dies previs, com ja s’ha fet a tota la ciutadania mitjançant la distribució d’un fulletó en el que s’inclou el plànol de Calella indicant en color vermell tots els carrers afectats.

L’organització del triatló internacional de mitja distància i els administracions demanen la col.laboració de tots els veïns per fer que el Half Challenge se celebri amb total normalitat. Si tenen qualsevol dubte sobre mobilitat o qualsevol altre aspecte de la prova poden adreçar-se a la Policia Local, trucant al telèfon 93 766 59 20. Tota la informació la trobaran als webs oficials: www.calella.cat/challenge; www.ccmaresme.cat; www.challenge-barcelona.es.