dimarts, 4 de maig del 2010

Consum responsable

Amb el lema “L'aigua, el nostre millor valor", comença el dibuix internacional de dibuix infantil que organitza Aquàlia, l'empresa concessionària de la gestió d'aigua a Calella. Divendres passat va acabar el termini perquè els nens i nenes de tercer i quart de primària als centres Educatius de la nostra ciutat hi aportessin el seu disseny.

El concurs va néixer ja fa 8 anys per donar a conèixer als alumnes de les poblacions abastides per Aquàlia el cicle de l'aigua i la importància del recurs hídric pel món. El darrer dia mundial de l'aigua l'empresa va oferir xerrades sobre el seu cicle integral. Aquest any s'hi va acollir un dels centres calellencs, i en van poder gaudir 100 alumnes de la ciutat.

L'objectiu és conscienciar els menuts que facin un ús responsable de l'aigua i sàpiguen que no apareix per casualitat en obrir l'aixeta. Una manera de fer-los aprendre aquest cicle és amb el tradicional concurs de dibuix.

Aquest any, segons Jesús Coma, cap de servei d'Aquàlia a la nostra ciutat, se n'han presentat molts, i ben originals: "veus dibuixos molt divertits, fets amb purpurina o papers de collage i dibuixen moltes coses relacionades amb el mar, peixos, o la població i la ciutat"-ha dit Coma.

La xifra de participants ronda la mateixa que l'any passat. Els més ben fets optaran a rebre 10 consoles Nintendo Wii, 300 maletins de pintura i 5 ordinadors per a l'escola per sortejar entre els millors. Jesús Coma creu que algun d'aquests premis arribarà a la nostra ciutat

Des de l'any passat que aquests premis són a nivell internacional perquè es van afegir escoles d'Itàlia, Grècia i Portugal a les espanyoles.