dilluns, 3 de maig del 2010

Visites fraudulentes

Avís per a totes les persones que aquests dies rebin a casa la visita d'unes persones que es fan passar per treballadors de l'Hospital de Calella. Busquen dades personals dels habitants de la casa, cosa que no se'ls ha de facilitar perquè no són realment treballadors de l'hospital.



La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut trucades de veïns de la ciutat dient que els han trucat a la porta unes persones es fan passar per personal de l'hospital de Calella o de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, sota el pretext que han de fer un estudi o que necessiten dades personals de la població. El director assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Xavier Conill, avisa que els visitants no treballen en l'àmbit sanitari i per tant val més que no els donin la informació que demanen.

Per ara no s'ha confirmat quina és la voluntat d'aquestes persones que es fan passar per treballadors de l'Hospital, però la policia contempla diverses possibilitats. Des de fer realment un estudi, però sense ser treballadors de l'Hospital, o d'altres finalitats més delictives, com podria ser que controlessin les persones de la casa, observessin l'interior per si hi veuen objectes de valor i planifiquessin robatoris.

Xavier Conill insisteix en avisar a tothom que rebi la visita d'alguna persona que digui ser treballador de l'Hospital o de la Corporació de Salut. Que li exigeixin que s'identifiqui i si encara tenen dubtes que truquin als telèfons de la Corporació i s'assegurin que realment qui truca a la porta treballa a l'Hospital.