dilluns, 10 de maig del 2010

Inauguració de l'exposició de roses

Bona afluència de públic durant la 43ena edició de l’Exposició-Concurs de Roses de Catalunya. El claustre de l'Escola Pia s'ha omplert dels aromes i les múltiples varietats de roses existents en un iniciativa que ja és tota una tradició a la ciutat quan arriba la primavera.

Enguany la inauguració ha comptat amb la presència del president delegat de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón. Barón va destacar que el fet d'incorporar les flors i les roses a les nostres vides és un acte de civilitat.

L'alcalde de Calella i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé, va reconèixer que enguany la participació ha estat un xic més baixa; potser pel fet que ha estat un mal any per als cultius d’aquesta flor a causa de les pluges i gelades de la primavera.

Novament s'han lliurat vuit premis del concurs convocat entre els roseristes participants. Entre els guanyadors hi ha Rosa Coll, que s'ha endut 3 premis, entre ells el primer a la rosa miniatura.

Entre altres, i de manera paral·lela, durant tot el cap de setmana s'ha pogut visitar al mateix claustre de l’Escola Pia una exposició de pintures de la galeria cultural del Grup Pa, Vi i Moltó sobre ‘Paisatges de Calella’.