dijous, 13 de maig del 2010

Quinzena solidària

Del 13 al 30 de maig es celebra a Calella la Quinzena Solidària, un recull d'activitats que es fa des de l'any 2000, concentrats en dues setmanes de maig, coincidint amb la Festa de Comerç just que es fa arreu del territori. Enguany la 15ena es centra en el tema de la “crisi global” per veure quines n'han estat les causes, quins papers hi juguen les grans estructures de poder econòmic del món, i donar eines per sortir-ne. Les activitats comencen avui dijous.

El primer acte és un Cinefòrum amb la pel·licula “Capitalisme, una història d'amor” de Michael Moore. També es farà un col·loqui a les deu de la nit a la Sala Mozart, a càrrec d'Andrés Marí de la Fundació Vivint entre la segona i la tercera projecció. El proper acte serà el dijous que ve, dia 20 de maig, amb una xerrada de Yolanda Fresnillo a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça. Una hora del conte servirà per acostar la temàtica de la quinzena solidària als més petits, segons ha explicat la regidora de Solidaritat, Pilar Rocafort.

El dijous 27 de maig es projecta un documental que reflecteix un tema que ens afecta a tots. Explica què hi ha darrera de les peces de roba que comprem, qui les ha fet i sota quines condicions. Es diu "China Blue".

El dia 29 es farà l'activitat central de la quinzena, el Sidral Solidari a la plaça de l'ajuntament. S'enllaça amb la festa del comerç just i les activitats duraran tota la tarda en un espectacle infantil que tancarà la part dedicada als infants. Després Dones de Calella farà una mostra de dansa del ventre i les entitats solidàries i de cooperació de la ciutat tindran el seu estand o paradeta per mostrar els seus projectes i un mercat de productes de comerç just. Per últim el diumenge dia 30 es fa poesia al restaurant del Pla dels Encants. La rapsoda calellenca Laia Noguera, acompanyada de Laia Carreras, presenten l'espectacle “Els pobres planten la Vinya”.

«Programa Quinzena Solidària 2010»