dimecres, 12 de maig del 2010

Càpsula Half Challenge 4: Els participants

El salmantí Clemente Alonso i la belga Sophie Goos van guanyar el Challenge del 2009, ell en la mitja distància i ella en la llarga. Repeteixen participació al Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme d’aquest diumenge. Són alguns dels triatletes als que s’hauran de seguir d’aprop perquè opten al podi. Competiran per una de les places d’honor al costat d’Ana Burgos, Tina Booman o Rebeka Keat en dones; i Álvaro Velázquez, Víctor del Corral, Mikel Elguezábal o José Jeuland, en homes.

Top Pro del triatló internacional que afronten, en tot cas, el mateix repte que el conjunt de 1.100 triatletes inscrits.

L’esport local tornarà a ser present a la cita de diumenge amb el Team Calella Triathlon; equip format l’any passat i que ha anat creixent fins arribar a comptar amb prop d’una setantena d’integrants, dels quals 40 prendran la sortida a les 8 del matí a la platja Gran.

Diumenge passat se’n va fer la presentació pública a la plaça de la Constitució. Tots vestits amb l’equipació oficial, en el que destaquen els colors groc i negre, van rebre els aplaudiments i missatges de suport dels veïns i de la corporació municipal. Encaren la recta final d’una feina de preparació i entrenament que venen fent fa molts mesos, sota la direcció de Joan Carles Castellà, un dels pocs calellencs que van disputar el Challenge l’any passat i que hi tornarà aquest 2010 com a Top Pro.

El Team Calella Triathlon està format principalment per calellencs però també per triatletes d’altres poblacions com Malgrat, Sant Cebrià o Sant Pol de Mar.

La majoria disputaran el triatló de mitja distància de forma individual, tot i que la prova es podrà completar per equips de tres esportistes que es rellevaran en cadascuna de les transicions. Dos equips calellencs han optat per aquesta modalitat.

Als 1.100 triatletes se’ls ha de sumar els 125 policies i bombers que competiran al seu Campionat del Món. Arribats de França, Gran Bretanya, Irlanda o Alemanya; al marge de la nodrida representació d’agents dels cossos de seguretat i emergència catalans i espanyols.

Els participants al mundial i els Top Pro seran els primers en prendre la sortida, diumenge a les 8 del matí, tots identificats amb el casquet de natació del mateix color. Darrera seu, la resta de participants.