dilluns, 31 de maig del 2010

Sense tabac

L’Hospital Sant Jaume de Calella exposa els cartells dissenyats pels alumnes que han participat en la Campanya del Programa de difusió dels riscos del tabac en la infància i l’adolescència.

Es mostren al vestíbul del centre coincidint amb la celebració, avui, del Dia Mundial Sense Tabac. Els cartells han estat elaborats pels alumnes de sisè de Primària de les escoles de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Tordera. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva lliurarà diversos premis: al cartell amb més capacitat comunicativa, al que té més rigor, al millor disseny i a la millor qualitat de realització.

Recordem que enguany el lema d'aquesta diada és: “Gènere i tabac: la promoció del tabac adreçada a les dones” ja que les dones i els nadons estan afectats especialment pel tabaquisme.

Malgrat que el consum de tabac entre les dones ha començat a disminuir, encara fuma un 24,3% de les dones de Catalunya. El perfil bàsic de les fumadores és el d’una dona al voltant dels 35 anys, de classe mitjana, que fuma unes 11 cigarretes al dia.

Les noies adolescents, d’edats entre 14 i 18 anys, fumen més que els nois. La Doctora Vilà Valls, del departament de Neumologia de respiratori de la Clínica Dexeus de Barcelona ha parlat de l'efectivitat dels tractaments per poder deixar l'hàbit.

Cada any moren, aproximadament, 1.700 dones a Catalunya per causa del consum de tabac, entre 4 i 5 cada dia.