dimarts, 25 de maig del 2010

Valoració amb cautela

El govern espanyol ha rectificat i permetrà als ajuntaments endeutar-se fins a finals d'any.

En aquest sentit, els consistoris i les entitats que en depenen es podran endeutar fins a final d'any, d'acord amb la correcció d'errors que publica avui dimarts el BOE i que precisa que la prohibició de recórrer al crèdit a llarg termini estarà en vigor des de "l'1 de gener del 2011 fins al 31 de desembre del 2011".

Recordem que ahir dilluns va haver-hi sorpresa en el món local després de conèixer que, des d'avui mateix, els ajuntaments havien de congelar el seu endeutament fins el 2012. És a dir, que els consistoris no podien demanar crèdits, ni públics ni privats, per tirar endavant inversions. Es tracta d'una mesura que el govern espanyol ha inclòs en el pla extraordinari per reduir el dèficit fiscal de l'Estat.

En tot cas, i des de Calella, el regidor d'Hisenda i alcalde accidental, Jaume Puig, ha destacat a Ràdio Calella que encara és precipitat fer una valoració sobre aquest anunci i que, en tot cas, ara s'ha de llegir la lletra petita d'aquest decret-llei per veure com pot afectar aquesta mesura a la nostra ciutat.

Jaume Puig ha dit però que és injust que el govern espanyol posi en el mateix sac a tots els ajuntaments ja que el de Calella ha fet els deures amb un estricte control de la despesa. En aquest sentit, recorda que encara hi ha marge d'endeutament. El regidor d'Hisenda també ha criticat que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero hagi anunciat la mesura sense previ avís i a corre-cuita.