dimecres, 26 de maig del 2010

Guardons del Premi Ciutat de Calella

Joventut Artística ha lliurat els premis del 36è Concurs de teatre amateur ‘Premi Ciutat de Calella’. La companyia penedesenca Elenc Artístic Arbocenc s’ha emportat els principals premis d’aquesta temporada amb “En la fosca ardent”. Una obra original d’Antonio Buero Vallejo que centra l’acció en una moderna residència d’adaptació per a cecs. Va rebre els premis al millor muntatge, al millor conjunt i a la millor direcció per a Xavier Canals.

3 dels 9 premis del concurs de teatre amateur que organitza Joventut Artística els han recollit els penedesencs que van presentar al Teatre Orfeó l’obra “En la fosca ardent”. Especialment destacat el de millor conjunt, categoria en la qual va quedar en segona posició el grup de Teatre Nyoca per l’obra “Una taula per a sis”. Tercer premi per l’obra “Anillos para una dama” que va posar en escena el Centre Moral Instructiu de Gràcia.

Els premis individuals, a excepció de la direcció, van estar força repartits. Van adjudicar-se ex aequo el premi al millor actor amb paper principal dos dels integrants del Grup de Teatre Gespa de Barcelona: Jordi Rodríguez i Eduard Asensio. Jordi Allepuz, del Grup de Teatre Nyoca, va guanyar en la categoria de millor actor de repartiment per la seva interpretació a l’obra “Una taula per a sis”.

Els dos premis en categoria femenina van ser per al Centre Moral Instructiu de Gràcia, que va representar al concurs calellenc l’obra “Anillos para una dama”. Mercè Tost com a actriu principal i Mercè Bofarull en la categoria d’actriu de repartiment.

Al marge d’aquests, l’espectacle premiat per votació popular va ser el “Políticament Incorrecte” del Grup de Teatre del Centre d’Arenys de Munt.

El premi especial infantil va recaure en l’actor Guillem Viñolas, del Jove Calassanç Teatre de Barcelona, pel seu paper de Mozaffar en l’obra “Pollastre, prunes i cúrcuma”.

Diumenge es va fer públic el veredicte i el lliurament de premis en el decurs d’un sopar organitzat per Joventut Artística. Carme Horta, membre del jurat, ha destacat que el jurat ha tingut molta feina a donar els premis.

Tot i tancar la programació pensant en el públic, Carme Horta ha lamentat que les butaques del Teatre Orfeó no s’omplin els dies de la representació de les obres seleccionades. Cosa que no passa, ha dit, quan és Joventut Artística qui puja a l’escenari.