divendres, 14 de maig del 2010

Càpsula Half Challenge 6: Tot a punt!

El compte enrere ja està en marxa. A menys de 48 hores, tot l’engranatge Challenge està en funcionament per tenir-ho tot a punt per la cita de diumenge, per fer que el triatló internacional de mitja distància sigui un any més una gran experiència per a tots els participants i per a tots els espectadors.

El Passeig Manel Puigvert de Calella és en aquests moments el centre neuràlgic, allà on es concentra tota l’activitat a les hores prèvies. Muntada i oberta l’EXPO Challenge, on fan acte de presència les marques de productes esportius, és també el lloc de pas obligat per a tots els participants. En una carpa annexe, els voluntaris del Half Challenge lliuren a tots els triatletes el material identificatiu que hauran de portar durant la prova. Casquet de natació, diversos dorsals que s’hauran d’enganxar a les bosses que deixaran a la zona de transició, diverses bosses de plàstic on guardar la roba cada vegada que es canvien, una polsera i el xip i la cinta que hauran de portar al turmell.

Al llarg de la prova de diumenge, els triatletes es trobaran amb diverses zones d’avituallament. Es distribuirà des d’aquests punts begudes isotòniques, aigua, gel energètic, plàtans i taronges, i refresc de cola.

Estaran situats cada 20 quilòmetres al circuit ciclista, i cada 2 quilòmetres durant la mitja marató.

La prova serà arbitrada i els resultats homologats pels jutges i oficials de la Federació Espanyola de triatló. Molta atenció amb el dràfting, incompliment de les normes que consisteix en situar-se dins una rectangle imaginari de 7 metres de llarg i 3 d’ample i aprofitar així que el ciclista que hi ha davant talla l’aire i evita aquesta resistència. Només està permès apropar-se a d’altres corredors en avançaments que no es poden allargar més de 15 segons, per raons de seguretat, a les zones d’avituallament o transicions i en girs molt pronunciats. L’última paraula la tenen en tot cas els jutges, que això sí, poden sancionar en el decurs de la prova amb una targeta groga. Al mostrar-la a un ciclista, aquest s’ha d’aturar a l’àrea de penalització més immediata durant 5 segons.

La seguretat és el principal repte per a l’organització. Per garantir-la al màxim, es tancaran i acordonaran les zones de pas de les bicicletes, sobretot quan passen per trames urbanes com a Calella, es muntaran dispositius especials de Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals que en regularan el pas dels vianants. Una llanxa de Creu Roja controlarà el circuit de natació per actuar si és necessari. De l’assistència mèdica dels participants se n’encarregarà el centre mèdic Creu Groga. Com l’any passat muntarà un hospital de campanya a la zona expo on s’atendrà als triatletes quan creuin la línia d’arribada.

Tot planificat i a punt per diumenge. Els animen a què segueixin la cursa i animin als triatletes sortint al carrer ja des de primera hora del matí amb l’inici del circuit de natació. Ràdio Calella també acompanyarà als participants i els narrarà a partir de les 11 del matí l’arribada dels primers triatletes en un especial conduit per Vadó Itchart.