dimarts, 18 de maig del 2010

Èxit en el Museu

Avui dimarts és el dia Internacional dels Museus i el de la nostra ciutat ho ha commemorat al llarg d'aquest cap de setmana amb diverses activitats preparades pel Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué de Calella. La valoració que en fa la direcció del Museu és molt positiva. Hi ha anat molta gent. Més que l'any passat i tot.

I tant és així que les xifres s'han tancat amb la participació d'unes 300 persones. L'any passat ja es va fer aquesta celebració però només en diumenge, i com que hi va haver ja molta participació aquest any s'han fet activitats els dos dies del cap de setmana. Una d'elles, el taller de momificació, una de les estrelles del cap de setmana on hi van participar 40 infants i 70 adults. La directora del Museu, Carme Torm, explica que després de la part teòrica va tocar fer de veritat allò que havien après: "Era pràctica totalment amb un maniquí que representava un difunt que s'havia de momificar a la qual els nens intervenien fent tots els passos de la momificació, és a dir, extraient els òrgans vitals de la persona i en aquest cas hi havia un cervell d'animal, hi havia fetge, un cor, parts d'un estómac i tots ells amb guants com uns professionals van anar extraient totes les vísceres mentre el monitor els anava explicant quin era el ritual i com s'havia de fer. Finalment amb venes el van embolicar i li van posar tots els elements simbòlics que corresponen a un difunt que en aquest cas era un faraó" -ha detallat Torm.

Una altra activitat molt celebrada va ser dissabte al vespre amb una visita nocturna teatralitzada al Museu, que també va desbordar les previsions inicials ja que "van venir unes 80 persones cosa que provocar que féssim 2 passis perquè els espais del Museu són petits i no permeten tanta gent per visualitzar-ho bé tot".

Les activitats van seguir diumenge amb una jornada de portes obertes.