dijous, 13 de maig del 2010

Mostra de sinologia

A finals d'aquest mes de maig i bona part del juny l'entitat Oncolliga de Calella viurà uns dies força carregats d'activitats importants. Una d'elles és la seva participació a la Mostra de sinologia, un seguit d'actes per acostar a la població aspectes relacionats amb el pit i es seves diferents vessants.

En aquesta mostra de sinologia és parlarà dels aspectes informatius, lúdics, científics i artístics dels pit als pobles de l'Alt Maresme i la Selva marítima. L'associació Oncolliga Calella hi participa organitzant un dels tallers. N'hi haurà de maquillatge, limfedema, musicoteràpia, teràpia del riure, l'art del chi kung i un de mocadors i perruques, que és el que organitza l'entitat de Calella. Hi haurà també una sèrie de conferències on no cal inscriure's sobre l'embaràs, la sexualitat i el càncer, el rol de mare malalta de càncer, el consell genètic pels casos hereditaris, la nutrició, l'estètica, què ha de saber una dona del seu pit i tot el que m'agradaria saber sobre la utilització del sostenidor.

Durant la mostra hi haurà també altres activitats, com exposicions fotogràfiques. Per exemple una a la nostra ciutat: "Descobrint el pit". I es farà a l'Ajuntament Vell. A Pineda n'hi haurà una anomenada "Heroïnes" i a Lloret una de pintura anomenada "Sentiments". El dia 10 de juny hi haurà un cinefòrum a Calella amb el film “Entre mujeres”. No es pot oblidar tampoc la marxa solidària pel càncer de mama entre Malgrat i Calella el dia 30 de maig, l'altra activitat organitzada per Oncolliga i una de les més importants de l'entitat.

Els actes de la Mostra de Sinologia arrenquen el dia 22 de maig amb la inauguració de les exposicions de fotografia i pintura i es tancaran el dia 27 de juny. Aquesta mostra de Sinologia ha estat possible gràcies a diverses associacions i Ajuntaments del nord del Maresme i la Selva.