divendres, 21 de maig del 2010

Balanç desigual

Els grups polítics calellencs han fet un balanç desigual sobre l'actual mandat municipal en funció de si es troben a l'oposició o al govern.

Des de CiU, el regidor Xavier Pedemonte creu que a l'actual executiu li han faltat idees a l'hora de prioritzar les inversions i que calien més instal·lacions esportives, com ara un nou camp de futbol darrera de de la Fàbrica, juntament amb una nova zona d'aparcaments; cosa que l'executiu ha dit que era inviable econòmicament. Segons Pedemonte, algunes inversions s'haurien d'haver fet en època de bonança econòmica.

Des del PSC, l'alcalde Josep Maria Juhé ha destacat que en aquest mandat s'han fet treballs que han servit per dinamitzar econòmicament la ciutat com ara la urbanització i cobriment de la riera Capaspre, l'ampliació del carrer Església i la remodelació del carrer Sant Joan.

També ha destacat que juntament amb el sector privat i amb el suport de CiU s'està treballant per canviar el model turístic de la ciutat, que es pot veure reflectit amb el Challenge i la marca de turisme esportiu.

El regidor d'ERC, Jaume Puig, considera que ha estat un èxit de tothom el cobriment i urbanització de la riera i ha destacat altres inversions socials i esportives.

Puig ha assenyalat que l'Ajuntament de Calella està al voltant d'un 35 per cent per sota de l'endeutament que permet la llei. Per això, l'alcalde ha afirmat que a diferència d'altres consistoris i a causa del rigor pressupostari no s'ha hagut de fer cap pla de sanejament.

El regidor del Partit Popular, Josep Maria Vila, ha qualificat de nefasta la gestió de l'executiu i ha criticat la pèrdua de competitivitat turística, les dificultats per circular amb cotxe i la pèrdua de places d'aparcament que hi ha hagut en els darrers anys. Vila ha dit que "Calella està mort, mort en vida".

Pedemonte ha insistit que era prioritari tenir una bona bossa d'aparcaments per poder atraure visitants i va retreure a l'executiu de "començar la casa per la teulada". En aquest sentit, Juhé ha reconegut la dificultat de fer aparcaments en superfície i ha dit que per això se n'havien fet de soterranis, com ara a la Plaça Lluís Gallart i davant de l'hotel Sant Jordi. També ha apuntat que espera que el de la Plaça del Mercat pugui començar abans d'un any.

Al final del debat, i a l'apartat de serveis a les persones, es va posar en relleu la crisi econòmica que afecta a l'Estat i l'increment de les prestacions de Serveis Socials.

En aquest sentit, l'alcalde també va destacar que s'ha doblat la capacitat de la llar d'infants i que aquest any s'ha donat cobertura a tothom qui ha demanat plaça.

Per la seva banda, el regidor popular ha reflexionat que potser s'hauria d'aconsellar i ajudar els immigrants que no tinguessin feina a tornar al seu país.