dilluns, 24 de maig del 2010

Continua la Quinzena solidària

La Biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella va acollir aquest dijous a la tarda una nova activitat vinculada a la Quinzena Solidària. Es tracta de la xerrada “Crisi global: això ho arreglem entre tots?”. Es va fer una reflexió entorn la crisi, el paper que hi juguem tots i sobre les possibles solucions, que passarien per tenir en compte la persona i l'ètica.

Crisi global: això ho arreglem entre tots?”. La resposta és, a priori, que sí. Així almenys ho considera Iolanda Fresnillo, investigadora de l'observatori del deute en la globalització que ahir dijous va visitar Calella per fer una xerrada en el marc de la Quinzena Solidària. Segons Fresnillo, els ciutadans s'han de sentir protagonistes en la sortida de la crisi i no han de ser els únics a pagar “els plats trencats”. Els que han provocat aquesta situació han de, apunta Fresnillo, compartir la responsabilitat de la situació.

Un altre aspecte que es va abordar durant la xerrada a la biblioteca Can Salvador de la Plaça de Calella va ser la situació dels països pobres i en vies de desenvolupament. L'actual context no pot fer oblidar aquests països que pateixen una pobresa estructural. Iolanda Fresnillo també ha valorat les actuals mesures anunciades pel govern central per combatre el dèficit públic. Considera que són pedaços i que han d'anar més allà, ser més profundes i posar la persona i l'ètica al centre del sistema.

Les activitats de la Quinzena Solidària de Calella han continuat aquest cap de setmana amb una hora del conte sota el títol “Explica'm un món” a càrrec de Veterinaris Sense Fronteres.