dimecres, 19 de maig del 2010

Lluita contra la sinistralitat laboral

La importància de la prevenció dels riscos laborals i les obligacions que tenen actualment les petites i mitjanes empreses és l'argument principal de la jornada de treball que s'ha programat per demà dijous a la sala d'actes de l'Ajuntament Vell de Calella.


La jornada està organitzada per Catalana de Prevenció i Salut, amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. L'objectiu de la jornada, que té per títol “La Prevenció de Riscos Laborals i les obligacions de les PIMES” és determinar com afecten les normatives de prevenció de riscos laboral en el dia a dia de les empreses i quines obligacions i responsabilitats tenen els empresaris i administradors de les societats en la legislació vigent, tal i com ha explicat Gemma Pera, de Catalana de Prevenció i Salut.

La jornada, que comptarà amb diversos ponents, entre ells l'inspector de treball José Luis Pedragosa, començarà a 1/4 de 10 del matí i s'allargarà fins a ¾ de 2 de la tarda. Gemma Pera recorda que qualsevol empresa, per petita que sigui, ha de seguir uns plans de prevenció de riscos laborals.

D'altra banda, Gemma Pera ha subratllat que en moltes ocasions els empresaris no són conscients dels costos que generen els accidents laborals i que, per tant, el més important és evitar-los.

Amb aquesta jornada Calella vol ser pionera en la lluita contra la sinistralitat laboral.