dijous, 27 de maig del 2010

Marxa contra el càncer

4 poblacions de l'Alt Maresme s'uneixen en la lluita contra el càncer de mama. Aquest diumenge es farà una marxa solidària per recaptar fons que aniran destinats a l'adquisició d'un aparell per a pal·liar el limfedema: una de les seqüèles més importants del tractament de la malaltia. La caminada l'organitzen tres entitats maresmenques: Oncolliga Calella i les Juntes Locals de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Mama de Pineda i Malgrat de Mar. Hi col.laboren, a més dels ajuntaments d'aquestes localitats, també el de Santa Susanna, punt de trobada de la marxa que espera la participació de tots els veïns de la comarca.

7 euros, a raó d'1 euro per quilòmetre que s'ha de completar, és l'aportació que faran els participants a la primera Marxa solidària contra el càncer de mama d'aquest diumenge. Tenen temps d'apuntar-se fins divendres o bé el mateix dia de la caminada, abans de la sortida. Es donarà a les 9 del matí des de la plaça Francesc Macià de Malgrat de Mar i des del Camp de Futbol de Mar de Calella. Els marxants calellencs passaran per Pineda de Mar i recolliran els participants que s'hagin concentrat a la plaça de l'Estació. El punt de reunió de tots plegats serà a Santa Susanna.

Maria Pera, d'Oncolliga Calella ha indicat que “a Santa Susanna farem una botifarrada, donarem obsequis... Farem sortejos, tenim tres caps de setmana en un vilar rural, sopars o dinars en restaurants, un pernil ibèric, diversos lots de diversos establiments. Això ho sortejarem que vendrem tiquets a un euro”.

La finalitat d'aquesta marxa és recaptar diners per comprar un aparell per al tractament del limfedema, una malaltia crònica que afecta un 15% de les dones operades de càncer de mama.

La màquina té un cost aproximat de 8.000 euros i s'instal.larà al complex esportiu pinedenc de Can Xaubet, on la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hi té un centre de rehabilitació.

Les inscripcions s'han de fer al compte corrent obert a Caixa Catalunya. També es recolliran aportacions a través de la subhasta dels quadres que s'exposen aquests dies a la Masia de Can Comas. Una de les activitats incloses en la Mostra de Sinologia que presenta un ampli programa de conferències, tallers, cinefòrums i mostres gràfiques; que s'allargarà fins el 27 de juny.