dijous, 27 de maig del 2010

Festa solidària amb Àfrica

Aquest dissabte l'Associació Viatges Solidaris amb Gàmbia i Senegal organitza a Calella la primera Festa Solidària. Es farà al local Pro-Dansa de la Fàbrica Llobet de la tarda fins a la nit. Àfrica serà la gran protagonista de la jornada, ideada pel fotògraf calellenc Quim Fàbregas.

Tot plegat és un projecte que va néixer fa prop d'un any i té l'origen en els deu anys que Quim Fàbregas porta viatjant, sobretot per Àfrica, un continent que l'apassiona. Sempre ha tingut en ment tirar endavant un projecte de cooperació a un país africà, i va iniciar una ruta base per fer viatges solidaris. En principi volien fer 2 viatges solidaris i al final en van fer 4 en un any gràcies a la bona resposta de la gent. Aquest any ja han fet el de Setmana Santa i en tenen previstos 6 més.

Als viatges s'hi apunta gent de fora de Catalunya i cada quinze dies a l'estiu n'hi haurà. Una gran experiència per tots els que ja ho han provat, i que ara té continuïtat a la mateixa ciutat de Calella amb una festa solidària.

La festa de tarda serà familiar i per a la mainada, que serà gratuïta. Hi haurà projeccions audiovisuals, fotografies, tallers de trenes i exhibició de danses. A les 9 de la nit s'hi podran quedar a sopar, pagant 20 euros solidaris. Part dels diners es destinaran a posar plaques solars que alimentin una bomba d'aigua a un poble rural. Serà un sopar amb sorpreses.

Durant el sopar se sortejaran regals gràcies a l'associació de Comerciants de Calella. El regal estrella serà un dels viatges solidaris a Senegal i Gàmbia. La festa acabarà amb un concert de Djembés i animació africana.