divendres, 28 de maig del 2010

Escola bressol desbordada

Calella ja no torna a tenir prou places públiques d'Escola Bressol per a nens de 0 a 3 anys. Per adjudicar-les s'ha hagut de recórrer a un sorteig, tal com es feia abans de l'ampliació feta fa dos anys a la Llar d'Infants El Carrilet. La solució ara ja no passa per tornar a ampliar les instal·lacions. Més aviat per fer-ne una de nova; cosa que, ara per ara, no és factible.

El regidor d'Educació de Calella, Josep Torres, ha reconegut que l'oferta de la llar d'infants ha estat de nou deficitària. Se n'ofertaven prop de 50 i la demanda ha superat les 100 peticions. Josep Torres ha manifestat que "l'oferta que fem aquest any és bàsicament 8 places per nanos nascuts al 2008, 31 per nanos nascuts al 2009 i 8 per nanos nascuts al 2010. Hi ha hagut una demanda que ha superat les places. Són 47 i en total hi ha hagut 104 demandes de preinscripció amb la qual cosa hem hagut d'anar al sorteig com fa 2 anys".

La solució sembla ara una mica més complicada que abans de l'ampliació. No hi ha més espai per fer més aules i per això el Govern ja treballa amb la vista posada per crear una segona llar d'infants pública a Calella. El regidor d'Educació ha recordat que "una llar d'infants suposa una despesa addicional per l'Ajuntament i estant els temps com estan serà difícil que almenys sigui una cosa ràpida. Nosaltres ja sabíem de de facto hi havia una inscripció potencial potent a la ciutat i les dades d'aquest any ens ho han demostrat. La gent al saber que la llar d'infants tenia moltes més places que els anys anteriors a disposició dels calellencs han volgut intentar entrar".

On no hi ha hagut problemes de manca de places és al Casal d'Estiu de l'Ajuntament que gestiona l'empresa Rocam Aventures. A manca de les xifres finals, les inscripcions rondaran les 150 i es podrà donar places a tots els infants i joves que s'hi han apuntat.