dimecres, 19 de maig del 2010

El futur del Challenge

El regidor Jaume Puig considera que el Challenge Costa de Barcelona-Maresme del maig i l’octubre són un pas endavant a nivell d’estratègia turística, tant per Calella com per tota la comarca. Celebrada la segona edició de la mitja distància, la valoració inicia que en fa és positiva, tot i la disminució notable de participants, que s’han quedat en el miler respecte els 2.200 inscrits de l’any passat. Un fenomen que Puig atribueix al conflicte entre la propietària de la marca Challenge i l’empresa Evolution, i al recel que això ha provocat en el món del triatló.

Puig ha assenyalat que“hi ha molts participants i acompanyants que havien pagat a l’antic organitzador i que han participat a la prova sense pagar la taxa d’inscripció perquè entenem que no els podiem penalitzar més. En el seu moment s’han de plantejar crear una associació o agafar un advocat que els ajudi a gestionar la devolució. Som conscients que sembla ser que l’antic organitzador s’ha declarat insolvent i com deia a l’inici és un expedient que no està tancat”.

El regidor d’Esports ha assegurat que l’Ajuntament no pot intervenir en aquest afer i que tan sols poden treballar intensament perquè la prova recuperi la seva bona imatge. Només d’aquesta manera s’aconseguirà arribar a superar els 2.500 participants i garantir l’autonomia econòmica del triatló, sense dependre de les subvencions públiques. Aquest any han comptat amb aportacions tant de l’Estat, com de la Diputació de Barcelona i queda pendent de confimació una subvenció de la Generalitat de Catalunya. Puig ha indicat que“jo calculo que pot estar sobre els 200-210.000 euros. Clar, aquests diners cara l’any que ve no sabem com estaran els pressupostos de les administracions, què podran aportar. En aquests moments les notícies no són molt engrescadores...esperem que no hi hagi massa dèficit amb aquests 210.000 euros, és possible que n’hi hagi amb hores extres i amb d’altres serveis i amb la infraestructura que hem de posar”.

En cas que la situació econòmica dels organismes públics reduexi el nivell de subvencions, Jaume Puig apunta que caldrà una major implicació de l’empresariat ja que aquestes proves "deixen una riquesa a la nostra ciutat a nivell del turisme esportiu, comercial, de restauració i hosteleria". Per això, Puig ha assenyalat, referint-se als empresaris, que "siguin conscients que si volem continuar portant proves de magnituds importants, parlem de 3.000 o 4.000 persones, es necessita una col.laboració important perquè l’Ajuntament no podrà assumir-ho tot”. A més ha dit que “no estem descontents amb els hotelers però hem de seguir treballant perquè hi hagi una possible implicació més alta”.

L’altra línia de treball que iniciarà ara l’Ajuntament, amb l’objectiu d’assegurar la permanència de la prova esportiva, és convèncer al territori dels beneficis que comporta. Sobretot als consistoris per on transcorre la cursa en bicicleta que ja s’han queixat de les despeses que han d’assumir.