dilluns, 10 de maig del 2010

Càpsula Half Challenge 2: Calella, centre neuràlgic

Calella es consolida com a punt de sortida i arribada del triatló. Es farà sonar la campana i, per tant, els triatletes es llençaran a l’aigua de mar, just davant la zona de les barques, a les 8 del matí per a completar un circuit delimitat a mar obert, en forma d’ela, de 1.900 metres.

S’adreçaran a la zona de transició, habilitada al camp de futbol de mar, per treure’s el neoprè i agafar la bicicleta per iniciar la cursa en bicicleta. La nova organització del Challenge ha introduït canvis en aquest circuit. Si bé el pas de les bicicletes pel terme municipal de Calella serà el mateix (Rierany dels Frares, Anselm Clavé, carrer Diputació per entrar llavors a la Nacional 2), no donaran la volta a El Masnou sinó a Mataró. Hauran de fer dues voltes completes al circuit per fer els 90 quilòmetres, tornar a la zona de transició i encarar la mitja marató que transcorrerà entre Calella i Santa Susanna. Al marge del comportament que cadascun dels triatletes tinguin durant la cursa, velocitat, dosificació, és molt important també esgarrapar minuts sent molt ràpids en aquestes zones de transició.

21 quilòmetres de cursa a peu que es completaran fent dues voltes al circuit i que acabaran a la línia d’arribada, situada al passeig de Mar. S’espera que el primer o primera en arribar, el guanyador o guanyadora del Segon Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme ho faci al voltant de les 12 del migdia.

Pràcticament quatre hores en ruta que seran algunes més per als que no aspiren a aconseguir posicions preferents. No és el cas del madrileny Clemente Alonso, flamant campió del primer Half; o de Victor del Corral, Álvaro Velázquez, Domenico Passuelo... Ells conformen el TOP PRO masculí, mentre que en el femení s'hi troben Ana Burgos, Sophie Goos o Rebeka Keat.

Els començarem a veure rodar aquests dies, ja de forma molt intensa, pel Maresme.