dilluns, 10 de maig del 2010

Solar sense aparcament

L’entitat bancària propietària del solar que hi ha a tocar de la plaça Vicenç Ferrer s’ha compromès a tancar-lo de forma definitiva i segura. Algunes de les tanques metàl.liques que fins ara delimitaven la superfície de terreny han caigut com a conseqüència d’actes vandàlics i les fortes ventades. I no una vegada sinó dues.

Si bé el primer cop, la propietat -Caixa Penedès- va tornar-les a col.locar, aquesta última està trigant més. El solar s’ha estat durant pràcticament tres setmanes obert, en unes condicions poc higièniques i segures; més tenint en compte que al costat mateix hi ha un parc infantil.

L’Ajuntament de Calella addueix que no s’ha forçat l’actuació de Caixa Penedès perquè, durant aquest temps, s’ha estat negociant la possible utilització del solar com aparcament provisional amb capacitat per a uns 18 cotxes. Ho ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Calella, Josep Torres: “la qüestió s’ha allargat poder una mica, també és cert, perquè hi ha hagut una previsió de poder aprofitar aquest solar com aparcament provisional i s’ha estat madurant la idea mentre es parlava amb la caixa. Com ara sembla ser que la possibilitat de fer un aparcament provisional se n’ha anat a norris i per tant no hi ha possibilitats, la caixa tancarà aquest solar definitivament i ho farà amb totxo” -ha assenyalat el tinent d'alcalde d'Urbanisme.

Torres ha explicat que la ubicació del solar i la negativa dels comerciants i restauradors propers ha estat un dels motius pels quals l’opció de l’aparcament s’ha desestimat.

Torres ha volgut deixar clar que en cap cas Caixa Penedès s’ha oposat a arranjar el solar del carrer Creus i que, per això, tampoc l’Ajuntament s’ha vist amb l’obligació de tramitar cap requeriment.