divendres, 19 de novembre del 2010

1'5 milions de persones a les platges

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre van passar per alguna de les 3 platges de Calella més d'un milió i mig de persones. Aquesta és una de les conclusions que es desprèn d'un estudi que està elaborant la Diputació de Barcelona i que aviat veurà la llum.

Els responsables de l'Ajuntament de Calella han pogut conèixer aquest dijous algunes de les conclusions i tendències que marca el Pla Integral de Millora de les Platges de Calella. Un estudi realitzat de forma conjunta per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona a través de la Delegació de Turisme i per l'Ajuntament de Calella. Es basa en 4 àrees: l'oferta que hi ha a les platges; la demanda, és a dir, què és el que volen els usuaris; quina és la gestió que en fan les diferents administracions, la local, l'autonòmica o l'estatal i un últim apartat de conclusions. Un apartat que es coneixerà de manera definitiva d'aquí a uns mesos. Ara però es pot avançar que el 84 per cent dels banyistes que vénen a Calella es queden a dormir a la ciutat i només el 16 per cent són turistes que passen el dia i després marxen.Així ho ha declarat l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé.

El Pla Integral de Millora de les Platges de Calella continua la tasca que la Delegació de Turisme va iniciar l'any 2009 respecte a l'elaboració d'una anàlisi completa de les destinacions turístiques costaneres més destacades de la província de Barcelona.

El Pla Integral de Millora de les Platges de Calella té un cost de 20.000 euros, 18.000 que assumeix la Diputació i 2.000 l'Ajuntament.