dimecres, 10 de novembre del 2010

Desfer-se de l'agressor

La Policia Local de Calella impartirà un taller d'autoprotecció per a dones els dies 22, 24 i 25 de novembre. És la segona edició d'aquest cicle, que pretén donar nocions bàsiques de seguretat personal per afrontar possibles episodis d'agressions i violència.

Hi ha tècniques que tota dona pot fer per evitar ser víctima, per exemple, d'una agressió sexual o de maltractaments físics a la llar. I això és el que s'explicarà en les xerrades teòrico-pràctiques que impartiran dos agents especialitzats en defensa personal. L'inspector de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat ha indicat a Ràdio Calella que "s'ensenyarà a desfer-se de l'agressor, amb moviments que requereixen poca força". Vilademat recalca que es tracta de tècniques bàsiques que tota dona pot utilitzar, independentment de la seva edat, i que permeten incrementar els nivells d'autoestima.

Aquestes sessions pràctiques es combinaran amb contingut teòric essencial sobre els recursos i serveis on es poden adreçar en cas d'haver patit una agressió, especialment quan es tracta de violència masclista. Calella disposa d'un protocol d'actuació per aquests casos.

Les xerrades d'autoprotecció per a dones es faran els dies 22, 24 i 25 de novembre, a la sala gran de la Fàbrica Llobet-Guri de 15:00h a 16:30h. Per inscriure's cal adreçar-se a les dependències de la Policia Local o bé trucar al 93 766 59 20.